Author Topic: AC kata dia tak diberi peluang untuk bagi kasih syg pada anak2 dgn bekas isteri  (Read 4878 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cincau

  • Peminat
  • Posts: 89
  • Karma: 0
yg aku tau...masa diorg bercerai mmg ac zaman kejatuhan
segala harta mmg shafnie amik termasuk satu station minyak atau satu yg berkaitan dgn kereta aku lupa...
so kat situ ac igt dia x tuntut ape2....
ac mmg x berduit time tu sbb di buang keluarga... berkawen dgn amelia pon masa tgh hidup susah
at last afdlin shauki offer dia berlakon ape citer aku lupa.... yg dia nyanyi lagu ramlah ram tu...
tu lah masa dia naik sikit2 smpai lah skrg...
tu sbb dia syg kan amelia walupon dia tgh susah
kiranya mcm, u susah, susah sendiri, u senang, i numpang sekaki...tp bile u muflis, i cabut lari...gitu yea pn cabai? 2x janda asal xnak claim dgn ex-ex sbelum ni? ???

tu ler.. mgkn dia nk claim utk anak ac.. tp claim mengarut2..
asal tak claim dr ex yg last utk mentenen dia yer tak..
mgkn ex2 dia yg lain takder pangkal nama dato'.. dia nk tumpang popular gak.. :D




Pelik gak kan...kot betul ada station minyak...nape ac tak pernah sebut yang dia pernah bagi kat sfanie dalam mahkamah ek???? betul ke? Ac dengan attitude dia memang bukan dibuang keluarga je...kat dato Yusuf Haslam pun "derhaka" gak...ex wife tak boleh tegur....famil i pun tak leh nasihat....dia jatuh sebab "perangai" yang tersendiri....

Kes Ac ni bukan macam kes Lepat yang anaknya dilarikan oleh ex wife...susah payah sampai hari ni masih duk cari anak....ni dalam Malaysia? Apasal dia tak pernanh tuntut dalam mahkamah hak penjagaan atau hak nak jumpa anak??? Kot anak tu tak nak jumpa pun patut sebab satu malaysia dengar yang dia kata anak dia dua je!!! 

Offline adinda adreanna

  • Artis
  • *
  • Posts: 1,015
  • Karma: 2
  • Gender: Female
  • you're an ectasy and i'm now addicted
station minyak ni bukan Datuk Zaini punya ke?bapaknya si AC
kalau tak silap la.sebab bapak AC memnag ada station minyak pernah baca kat Mangga zaman dulu dulu


Offline kacak

  • BinTang^Popular
  • ***
  • Posts: 19,412
  • Karma: 9
station minyak ni bukan Datuk Zaini punya ke?bapaknya si AC
kalau tak silap la.sebab bapak AC memnag ada station minyak pernah baca kat Mangga zaman dulu dulu

tu ler pasalnya ....mmg Datuk Zaini bapak dia punya

AC ni bukan dari family cikai2 ...tp perangai dia mmg agak ke laut

Offline lynnJB

  • Artis^Bintang
  • ****
  • Posts: 8,163
  • Karma: 0
  • Gender: Female
  • BERDUA itu baik.. SENDIRI; jauh lebih baik..
kalo stesen minyak tu bapak dia punyer, apa ke jadah yg syafnie ni bole claim..
bkn syafnie ni bekas binik bapak dia..
" i got both feet on the ground "

Offline kacak

  • BinTang^Popular
  • ***
  • Posts: 19,412
  • Karma: 9
kalo stesen minyak tu bapak dia punyer, apa ke jadah yg syafnie ni bole claim..
bkn syafnie ni bekas binik bapak dia..

mungkin dia ada share ke apa ke .... atau mungkin jugak dah dibagi pada dia

cuma dakwaan stesen minyak tu shafnie punya mmg tak betul

Offline lynnJB

  • Artis^Bintang
  • ****
  • Posts: 8,163
  • Karma: 0
  • Gender: Female
  • BERDUA itu baik.. SENDIRI; jauh lebih baik..
urmmm..

tp ac ni mmg dtg dr kelorga berada.. derang ada kedai keta pn dulu2, kt muar tak silap..
" i got both feet on the ground "

Offline MeduSSa

  • BinTang^Popular
  • ***
  • Posts: 12,536
  • Karma: 1
  • Gender: Female
ye la lynn kan bapak dia dato'

Offline adinda adreanna

  • Artis
  • *
  • Posts: 1,015
  • Karma: 2
  • Gender: Female
  • you're an ectasy and i'm now addicted
oh si Shafnie ni ada minta ya stesen minyak tu
yg ingat dia minta holiday untuk anak anak dia.tapi apa salahnya ac bagi je anak anak dia holiday kan
tapi ac bagi nafkah ke tidak kat anak dia.tak kisah la berapa ratus pon.kalau AC bagi untuk belanja harian anak walaupon tak sebesar mana,dan ada simpanan utk anak di masa akan datang bagus la.tapi kes dorang da lama diam kan


nak OT sikit
macam sorang artis ni, ex husband dia datuk dia memang bagi anak2 nafkah 700 untuk 3 orang anak.tapi ex husband tanggung rumah sewa 1/2,duit dobi,barang dapur.weekend anak anak dapat hadiah,duit,makan makan dr ex husband nya.dalam akaun lepas 18 tahun anak anak da ada sorang 100k.dapat share dalam company.tapi si artis masih cakap ex husband nya bagi nafkah tak cukup.

Offline kacak

  • BinTang^Popular
  • ***
  • Posts: 19,412
  • Karma: 9
yelah ..sbb AC penah cakap ...kang bagi banyak janda dia yg pakai ...AC yang cakap hehehhee

sbb tu dia bagi 500 utk dua orang anak ..bertabah jelah

apapun kalo dah AC nak berbaik ..bula ramadhan yang mulia ni ..apalah salahnya berbaik

tak rugi pun kalo berbaik ...semua orang penah buat silap

Offline simbaKEYKIEhugo

  • Selebriti
  • **
  • Posts: 4,801
  • Karma: 0
Ye lah mcm kes sherry merlis...
Akhirnya ank2 dtg juga cari dia...

Ya, lepas Sherry & Esma Daniel cerai, mmg Esma yg jaga... lps dia kahwin dgn Nitra pun, diaorg yg jaga & dlm hal ni, saya puji Nitra sbb jaga anak2 Esma ni dgn baik. Pernah jumpa Nitra sibuk shopping dengan Harith Daniel & Habib Daniel ni barang2 sekolah... nampak sifat keibuannya... simba pernah tanya abang Esma, dia ckp, dia bkn tak nak bg anak2 kat Sherie tapi selagi budak2 tu sekolah, dia akan jaga sbb senang dia nak uruskan & Sherie sendiri bertolak ansur sbb sedar kemampuan diri... so, lepas budak2 ni dh habis sekolah, mereka sendiri pergi pd Sherie & masih baik dengan Esma... rasanya dlm kes ni, takde sikap nk buruk2kan bekas pasangan so sbb itu, anak2 masih syg & ingat dgn Sherie... ;D

Offline Kerek_Potai

  • Peminat Tegar
  • *
  • Posts: 313
  • Karma: 0
  • "What's done cannot be undone"
ermmm...rasany a dua2 pihak yang salah, kita nak judge pun bukan kita tau cerita yg sebenar...kada ng yg baik belum tentu sahih ceritanya, and yang jahat belum tentu tipu ceritanya kan..if x cukup bole jer anak2 dia call bapak dia mintak duit kan..zaman skrg bukan mcm dulu nak something urgent kena hantar telegram.. HP dah ada call jer bapak and bapak call jer anak..xde duit sangat guna whatsapp/line n kakao talk..free gitu kau hehehe...

Offline kacak

  • BinTang^Popular
  • ***
  • Posts: 19,412
  • Karma: 9
Ye lah mcm kes sherry merlis...
Akhirnya ank2 dtg juga cari dia...

Ya, lepas Sherry & Esma Daniel cerai, mmg Esma yg jaga... lps dia kahwin dgn Nitra pun, diaorg yg jaga & dlm hal ni, saya puji Nitra sbb jaga anak2 Esma ni dgn baik. Pernah jumpa Nitra sibuk shopping dengan Harith Daniel & Habib Daniel ni barang2 sekolah... nampak sifat keibuannya... simba pernah tanya abang Esma, dia ckp, dia bkn tak nak bg anak2 kat Sherie tapi selagi budak2 tu sekolah, dia akan jaga sbb senang dia nak uruskan & Sherie sendiri bertolak ansur sbb sedar kemampuan diri... so, lepas budak2 ni dh habis sekolah, mereka sendiri pergi pd Sherie & masih baik dengan Esma... rasanya dlm kes ni, takde sikap nk buruk2kan bekas pasangan so sbb itu, anak2 masih syg & ingat dgn Sherie... ;D

ha betul3 ...setahu aku pun mcm ni lah kes nya ...xder pun dorang buruk2 sesama dorang

Offline cabai7

  • Artis^Bintang
  • ****
  • Posts: 7,753
  • Karma: 0
  • Gender: Female
betul  tu simba mcm lebih kurang mcm tu ayat dlm paper tu...

Offline ava

  • Artis
  • *
  • Posts: 1,792
  • Karma: 4
I pernah nampak picture anak2 lama ac dan x wifenya bersama family ac...dah besar2 anak ac....at least parents dan keluarga ac masih tak care dengan mereka.....dan ada peluang memberi kasih sayang.....cum a ac tak de peluang..? Atau no inisiatif... :D

Offline shanaz

  • Selebriti
  • **
  • Posts: 4,682
  • Karma: 1
  • Gender: Female
  • hanya Allah yang tahu
ac ni terlalu lebihkan anak2 dengan bini baru....maybe anak2 terdahulu terasa di pinggirkan...
Jika rasa kecewa, alihkan pandangan ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih, alihkan pandangan ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.